Powered by ZigaForm version 3.4.1

Miért annyi amennyi! I. rész. A lábak rögzítése

Az alábbi képek az oszlopok vagy lábak, ahogy tetszik földhöz való rögzítéseinek módját és anyagait mutatja be.

Fent:Földhorgonnyal. Lecsavarjuk vagy ássuk a földbe és az oszlop aljához csavarozzuk a fejét. Esetleg egy színes műanyag  erre való kupakkal takarjuk. A legolcsóbb kivitel. Betonozni is lehet az egyel drágább verzió. Minden esetben amikor földhorgonyt használunk és nem akác fával dolgozunk fenn áll a veszélye a földdel érintkező fával kapcsolatban h a talajnedvességet és csapadékdúst felszívja. A földhorgony nem alkalmas arra, hogy a talajszint felett, kellő magasságban tartsa, tartósan a láb végét. Nem csak függőleges oszlopokhoz használható.

Fent: A már meglévő beton felület-re (kellő minőségű és vastagságú) rögzített oszlop vasalatát látjátok. Ebben az esetben az oszlop belsejében van a felső rögzítő lap, csupán az esztétikum miatt, stabilitásban a következők jobbak. Csak függőleges oszlophoz használható.

Ez a létrára hasonlító felépítés a vízszintes átkötések miatt lehetővé teszi egyéb anyagok használata nélkül, hogy betonba rögzítsünk a segítségével úgy lábat, hogy azt a talajtól elemeljük. Valamint hogy a láb az alatta lévő összekötőhöz se érjen hozzá. A kosár több méretben létezik. Elég jó kivitel, bár kicsit sok a vasanyag szükséglete, a nem látszó részeken (talajban). Csak függőleges oszlophoz javasolt.

A leggyakrabban használt rögzítő betonozásnál az egyes számú. A kosár több méretben létezik. A 2-es egy fokkal rosszabb kivitel az oszlop-vasalat összerögzítésének szempontjából. Csak függőleges oszlophoz javasolt.

Nem csak függőleges oszlopokhoz használható. A kosár több méretben létezik. Földbe és betonba egyaránt alkalmazzák. Természetesen a földbe telepítés az olcsóbb, de komoly szerkezeteknél nem javasolt beton nélkül. Az 1-es képen látható tulajdonképpen nem való betonba, mivel semmilyen kialakítás nincs rajta a betonba eső részen, ami a kihúzódástól, kimozdulástól védené.

 

Ez az egyik leghitványabb oszlop rögzítés talajhoz. Egyáltalán nem javasolt!!!! Beltérre polcrendszerhez talán ha nem lesz nagyon terhelve.

 

Meglévő betonnál ez az egyik legjobb rögzítési mód. A kosár több méretben létezik. Dűbel, feszítőék ahogy tetszik és műgyantás csavarrögzítés, esetleg tipli és állványcsavarral is szerelhető.Csak függőleges oszlophoz használható.

Csak függőleges oszlophoz használható. Inkább csekély méretű faanyaghoz javasolt, bár a kosár több méretben létezik.

Csak függőleges oszlophoz használható. Az 1-es egy fentebb kivesézett létra szerkezetű vasalat meglévő betonhoz rögzítéshez készült kivitele. A 2-es számú képen az egyik leggyakrabban használt oszlopfészek kész betonnál használatos kivitele látható. Tulajdonképpen az egyik kettővel fentebb lévő elem állítható magasságú verziója a 3-as és a 4-es kosár. A 4-es vasalatot én nem javaslom semmihez. Hitvány anyagú és irreálisan nagy anyagvastagságra is használható, amit a lemez anyaga nem bírhat hosszú távon.

Itt fent látható az általunk használt talpak és használatuk. Jól látható az anyag és technikai megoldás beli különbség.

Mindezeket összefoglalva a meglévő betonhoz, a beton nélküli helyzethez, anyagvastagsághoz, funkcionalitáshoz legjobban illőt kell választani. Ha ez mind meg van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem olcsót és nem drágát vettünk, hanem jót! Ennek eldöntése nem az ön dolga a képernyő előtt az árak és a kép alapján, hanem annak aki ezért munkadíjat számol fel és garanciát vállal rá.

#Közterületi játékok #Közterületi játszóterek #Magán játszótér #Magán játszóterek #Kocsibeálló #Terasz #Kerti bútor #Előtető #Elő tető


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/vhosts/jatszoterepitok.hu/httpdocs/wp-content/themes/zerif-lite/content-single.php on line 36