Powered by ZigaForm version 3.4.1

Miért annyi amennyi! II. rész. A fa szerkezeti alapmegoldásai.

Az első ábrán 6 képet állítottam össze, hogy mindenki jól lássa mitől “drága” és mitől “olcsó” valami. Úgy vágtam meg a képeket hogy minden kivitelnek azonos kötéspontja legyen rajta, így jól látható miben különbözik egyik a másiktól, amikor árban is különböznek. Ezek az úgynevezett karpántok arra hivatottak, hogy a kártyavár effektustól megóvják a szerkezetet.

1-es képen, valamiféle vasalat próbálja ezt megoldani a ház oldalánál szélcsendben megy is neki.

2-es képen látható a multik által árult verzió. Olcsó és cserébe jó vékony fából van. Olyan ez mint a hobbi szerszám és a barkácsszerszám. Persze van ipari is, kinek mi az igénye.

3-as képen már egy élhetőbb verzió látható, bár sokan elítélik a láb oldalára szerelt karpántot, funkciójának maximális hatékonyságát ezzel elveszti, mondják. Részben igazuk is van.

4-es képen az látható ahogy egy már anyagát tekintve is helyén való vastagságú és technológiailag is jó helyre szerelt karpánt van szolgálatban.

5-ös kép szinte megegyezik a 4-essel, csak még vaskosabb anyagból készült. Ez nem baj, lehet ennek oka esztétikai vagy túlbiztosított hozzáállás.

6-os képen a 4-es verzió látható minden irányba karpántolva, mert középső oszlop van a fotón nem sarok.

A képek és magyarázataik kapcsán mindenki látja és most már tudja miért annyi amennyi.

Ime, ha ezen spórolunk, vagy az olcsóbb kivitelt válasszuk egy nagyobb méretű szerkezethez, ez lehet belőle (nem a mi munkánk):


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/vhosts/jatszoterepitok.hu/httpdocs/wp-content/themes/zerif-lite/content-single.php on line 36